Дезінфекція

Дезінфекція (від французького слова “des” – заперечення, і латинського “infectio” – інфекція) – це знищення патогенних мікроорганізмів (бактерій, вірусів, рикетсій, найпростіших грибів, токсинів), їх переносників (комах, кліщів), а також гризунів, в середовищі яке оточує людину. При дезінфекції або знезаражуванні знищуються в основному патогенні мікроорганізми. Цим дезінфекція відрізняється від стерилізації, при якій знищуються всі види мікроорганізмів і їх спори.

Існує два види дезінфекції:

вогнищева і профілактична.

  • Вогнищева дезінфекція, теж у свою чергу поділяється на поточну і заключну все залежить від того, на якому етапі передачі збудника інфекції вона проводиться.

 

  • Поточна дезінфекція проводиться у вогнищі інфекції в присутності хворого чи бацилоносія. Мета такої дезінфекції: негайно знищити збудника інфекції після його виведення з організму хворого чи носія з метою запобігання розсіюванню збудника в навколишньому середовищі
  • Заключна дезінфекція проводиться у вогнищі інфекції після ізоляції хворого чи бацилоносія. Мета – повне знезаражування об’єктів, які могли бути заражені збудником інфекції.

 

  • Профілактична дезінфекція проводиться постійно, незалежно від наявності джерела інфекційного захворювання. Для того, щоб запобігти виникненню і поширенню інфекційного захворювання та накопиченню збудника захворювання в навколишньому середовищі.

Методи дезінфекції

фізичні і хімічні, комбінований, при якому фізичні та хімічні методи знезаражування застосовують одночасно. Крім того, найчастіше в практиці використовують комбінації різних речовин або користуються різними дезінфікуючими засобами в певній послідовності.

Дезінфекційні роботи

комплекс санітарно – гігієнічних та протиепідемічних заходів, які мають мету знезараження приміщень, меблів, посуду, білизни, виділень, іграшок, устаткування, виробів медичного призначення, предметів догляду за хворими, технологічного та санітарно – технічного обладнання, інших об”єктів у закладах охорони здоров’я, навчальних закладах, на комунальних об’єктах, транспорті, підприємствах фармацевтичної, косметичної, харчової і перереробної промисловості.

Для того щоб провести дезінфекцію необхідно знати:

  1. що підлягає знезараженню;
  2. коли необхідно провести дезінфекцію;
  3. чим провести дезінфекцію;
  4. як здійснити дезінфекцію.

Спеціалісти компанії “Крес” достеменно знають відповіді на ці та інші запитання.

Досвід роботи наших фахівців, відповідне сучасне обладнання та високоякісні засоби для дезінфекції, дозволяють нам на високому рівні та оперативно, у зручний для Замовника час, проводити дезінфекційні заходи. Позбавте себе зайвих клопотів – зверніться до фахівців.

Ми також проводимо роботи по ліквідації неприємного запаху у приміщеннях. У даному випадку ми застосовуємо новітній сучасний препарат “Елімінатор”, польського виробництва. Цей засіб знищує молекули неприємного запаху, замінюючи їх молекулами приємного для людини запаху. Успішно застосовується у закладах громадського харчування (зали кафе, барів, ресторанів), у дошкільних закладах, інфекційних лікарнях, паталогоанатомічних закладах тощо.